El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, s'ha reafirmat a Els Matins de TV3 que "hi ha una part del món educatiu" a Catalunya que "està educant perquè els nens creixin amb un sentiment de no pertinença a la resta d'Espanya".

Per això, s'ha mostrat "partidari de fer una sèrie de reformes" perquè l'educació "tingui un fil conductor a tot Espanya", si bé ha admès que "durant aquests sis mesos" de possible aplicació del 155 "poc es podrà fer".

Albiol també ha advertit avui que si hi hagués funcionaris de la Generalitat que "entressin en rebel·lia" davant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, "podrien arribar a perdre la seva feina", però s'ha mostrat confiat que "la immensa majoria" de treballadors públics de la Generalitat seguiran "fent la seva feina" sense oposar resistència al 155 en cas que el Senat aprovi aquest divendres les mesures previstes pel govern de l'Estat.

Situació de rebel·lia

El líder del PP català ha recordat que, si n'hi ha algun "en situació de rebel·lia" contra aquest control de la funció pública per part de l'Estat, existeix un "sistema de sancions" i "podria arribar a perdre la seva feina, és clar que sí", com "passa a l'administració pública i en qualsevol negoci".

"Si hi ha un treballador que per qüestions ideològiques diu que no segueix les instruccions del seu responsable, primer l'avisen, després tornen a avisar-lo, a la tercera vegada també i, a la quarta, perd el lloc de treball", ha afirmat.

Segons Albiol, el president, Carles Puigdemont, encara podria evitar l'aplicació del 155 si "sortís dient que s'ha paralitzat el procés de ruptura amb resta d'Espanya" i, sense renunciar a aconseguir la independència "per vies legals", convoqués unes "eleccions autonòmiques".

No obstant això, Puigdemont cometria segons el seu parer un "frau de llei" si combinés la convocatòria d'unes eleccions amb una declaració d'independència, prèvia o posterior a la cita electoral, perquè en aquestes condicions els comicis "no es podrien celebrar".