El candidat del PP a les eleccions del 21-D no s'ha fet pregar per mostrar una de les seves targetes ja tradicionals durant el debat de TV3 d'aquest dilluns. En la seva primera intervenció, Xavier García Albiol ha mostrat unes declaracions del director de la cadena pública i moderador del debat, Vicent Sanchis, en què acusava el PP de "violència feixista".

La notícia era una peça de la web e-notícies.cat del març de l'any 2012, quan Sanchis ocupava el càrrec de vicepresident d'Òmnium Cultural. Feia referència a un article d'opinió de Sanchis a El Punt Avui on, concretament, va escriure: "Hi ha una violència feixista que s'alimenta dels interessos dels partits moderats de dreta. És la violència que incita el Partit Popular quan no condemna el franquisme".

Albiol contestava a la primera pregunta sobre "com hem arribat fins aquí?". Un dels motius que ha al·legat Albiol és que "una part de la societat civil catalana organitzada s'ha dedicat a caldejar i dividir" els catalans. A continuació, ha mostrat la notícia en qüestió.