El president del PP a Badalona, Xavier García Albiol, ha anunciat aquest dimecres que renuncia a liderar la moció de censura per fer fora Dolors Sabater de l'alcaldia de Badalona. Quan falten de dues setmanes perquè acabi el termini de presentar la moció de censura, Albiol ha anunciat que en cas de presentar-se, els 10 regidors populars votaran a favor del candidat del PSC, Àlex Pastor.

Així ho ha explicat Albiol en una roda de premsa, on ha assegurat que fa aquest "sacrifici" perquè la ciutat de Badalona no es pot permetre estar un any més "en mans d'un govern municipal que ha posat la ciutat al servei de l'independentisme" i que "ha donat l'esquena als problemes reals de la ciutadania". "El que faig és un oferiment sincer, sense lletra petita ni condicions", ha destacat.

L'alcaldia de Badalona, doncs, està ara en mans del PSC i Cs. Populars i socialistes sumen 13 regidors a Badalona, després de la marxa d'una regidora que va dimitir pel paper del partit després de l'1-O i que ara està com a no adscrita. Per tant, els dos partits necessiten també el vot del regidor de Cs per tirar endavant la moció de censura. 

Tot i que cap dels dos partits s'ha pronunciat al respecte encara després de la decisió d'Albiol, el líder dels populars ha destacat que en reunions anteriors "han coincidit en el 80% del que cal fer a Badalona" i que confia formalitzar la moció de censura la setmana vinent. "No hi haurà cap tipus de problema, ens posarem d'acord segur", ha afegit.