El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha demanat aquest dilluns una reunió amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per explicar-li "en primera persona" l'acord d'investidura entre el PP i C's per fer president a Mariano Rajoy.

Albiol defensa que Puigdemont i també el vicepresident, Oriol Junqueras, han de conèixer "sense interpretacions interessades" la seva proposta de nou finançament autonòmic i de model d'ensenyament trilingüe.

A més, Albiol vol donar "l'oportunitat" a Puigdemont de parlar amb altres formacions que no siguin la CUP, però tampoc pretén obtenir l'abstenció del PDC en la investidura de Rajoy.

El líder del PPC proposarà al president i a Junqueras un nou model de finançament i el sistema d'ensenyament trilingüe.

C’s i el trilingüisme

Precisament, la líder del partit taronja a Catalunya, Inés Arrimadas, ha defensat aquest dilluns que l’acord per a la investidura contempla “mesures que milloren la vida de tots els catalans”. “A diferència dels independentistes, nosaltres hem agafat el nom de Catalunya per millorar la vida de tots”, ha subratllat per després posar com a exemple que el pacte amb el PP inclou una referència explícita al corredor mediterrani i a “obrir el meló del model de finançament durant el primer mes de legislatura”.

Qüestió de confiança

Arrimadas ha confirmat que, de moment, no hi ha data per reunir-se amb el president Puigdemont. Tot i així, ha advertit que, si Puigdemont no canvia de posicionament, “només podrà pactar amb la CUP”.