El coordinador general del PP, Xavier Garcia Albiol, ha carregat contra Oriol Junqueras després d’escoltar les crítiques del vicepresident econòmic al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. Segons Garcia Albiol, en cap cas el ministre ha demanat a la Generalitat que apliqui retallades en serveis socials. “Junqueras intenta desviar l’atenció cap a tercers per evitar posar en evidència la seva irresponsabilitat”, ha dit.

Albiol ha lamentat que el republicà “tingui la barra de dir que el ministre li ha demanat retallar polítiques socials”. El popular ha remarcat que, en tot cas, el Ministeri el que vol és que el Govern deixi d’invertir en el projecte independentista i que ajusti els pressupostos a les qüestions prioritàries: “Si no saben com quadrar els comptes, des del PP ens oferim a assessorar-los”.

“El govern d’Espanya agrairia que es dediquessin a retallar en política exterior, a tancar ambaixades i organismes que no se sap quina funció fan. Per aquí va l’encàrrec del ministre. Dir una altra cosa és que o bé no s’ha entès res, o és que intenta enganyar els catalans des de la mala fe”, ha apuntat Albiol.

D’altra banda, el líder del PP ha tornat a demanar al vicepresident que presenti públicament el pla d’ajustament del FLA.