Passat l'equador de la campanya, Mariano Rajoy ha intensificat la seva presència a Catalunya. Aquest dimecres al migdia s’ha plantat a Badalona, la tercera ciutat del país i un símbol per al partit, després de ser governada pel seu candidat, Xavier Garcia Albiol. Feia molt temps que el líder dels populars catalans volia portar-lo, i ja se n’ha sortit. Allà, en el barri popular de La Salut, s'ha deixat veure, tocar i fotografiar.

Concretament, el president espanyol ha assistit aquest dimecres al migdia a l’acte d’inauguració de la nova seu del Partit Popular a Badalona. Ho ha fet acompanyat d’Albiol i de la vicepresidenta d’Estudis i Programes i número dos del PP per Barcelona, Andrea Levy. Abans, però, ha visitat un mercat de la ciutat.

Durant la passejada pel mercat al carrer, s’han sentit alguns crits contra la corrupció, acusant-los de “xoriços”. Malgrat tot, la majoria ha aplaudit al seu pas, amb alguns crits de "visca Espanya". Badalona és una ciutat molt important per al PP, després que Albiol en fos alcalde durant quatre anys. Va ser la força més votada en les últimes eleccions municipals, però una aliança de les esquerres va desallotjar-lo de l’Ajuntament.

Rajoy passarà tota la jornada a Catalunya. Després de dinar, a la tarda, visitarà les instal·lacions de les caves de Freixenet a Sant Sadurní d’Anoia. Ho farà acompanyat del president de la companyia, José Luis Bonet, una persona que s’ha significat molt en contra del procés d’independència i el Govern de Carles Puigdemont.