"Aquí no hi ha islamofòbia, el que hi ha són uns senyors que han vingut a aprofitar-se del nostre sistema". Així s'ha pronunciat el líder del PP Català, Xavier García Albiol, als Matins de TV3 arran dels atemptats que van tenir lloc ara fa dotze dies a Barcelona i Cambrils. Un discurs que recorda a les campanyes que el popular havia utilitzat per guanyar l'alcaldia de Badalona, i que havien estat àmpliament titllades de racistes i xenòfobes. 

"Hi ha gent que ha vingut a Catalunya perquè s'estava morint de gana, els tractaven com gossos i els mataven a pals, i ara demanen que ens adaptem als seus costums", ha assegurat el president del PP Català, que ha assegurat que no hi ha islamofòbia, sinó "uns senyors que han vingut a aprofitar-se del nostre sistema".

Durant l'entrevista, Albiol també ha demanat que es facin més controls de les mesquites i dels oratoris que hi ha a Catalunya i que es tanquin tots aquells que siguin il·legals. A més, i tot i que el popular ha admès que la majoria dels musulmans no practiquen el terrorisme, sinó que són una minoria, ha declarat que és l'Islam l'única religió al món que "mata en nom de Déu". 

Aquestes declaracions apareixen a partir del minut 16 de l'entrevista

Eleccions a Badalona

Aquest discurs d'Albiol contrasta amb el to dels discursos que el seu partit ha fet fins ara arran dels atemptats, i recorda les campanyes xenòfobes utilitzades en les eleccions municipals de Badalona, on ell ha estat candidat. Una de les més destacades va ser la de l'any 2010, quan va vincular en un fulletó el col·lectiu gitano amb la delinqüència. En aquella ocasió SOS Racisme el va portar als tribunals, tot i ser finalment absolt.

Altres lemes utilitzats en campanyes posteriors, però que anaven en el mateix sentit, va ser el de "netejant Badalona" o el de "primer els de casa".