Després de la filtració de missatges privats de Carles Puigdemont a Toni Comín, Xavier Garcia Albiol ha volgut felicitar Mariano Rajoy. L’ha felicitat perquè, aferrant-se als SMS, el líder dels populars catalans creu que el candidat a la investidura reconeix que “l’estratègia de la Moncloa ha triomfat”. Així s’ha expressat aquest dimecres al migdia des del Parlament, i ho ha descrit com un “atac de sinceritat des de la intimitat”. Li ha demanat que renunciï a l’acta de diputat.

“El pla que tenia el govern d’Espanya per desmuntar el procés és un pla que ha triomfat, en paraules del mateix Puigdemont”, ha dit. Aquests missatges, ha defensat Xavier Garcia Albiol, “reflecteixen la frustració a la qual condueix un procés que se sabia plenament impossible de poder materialitzar”. També “posen en evidència el que molts dirigents independentistes diuen en privat però no s’atreveixen a dir en públic”. Ha passat per alt dels "ajustos de comptes" de l'independentisme.

És per això que li ha demanat la renúncia, “per no continuar fent el ridícul”. Això ajudaria a “permetre tornar a una certa normalitat institucional”, ha vaticinat. També ha reiterat la seva crida al president del Parlament, Roger Torrent, per obrir una nova ronda de consultes per buscar un candidat alternatiu. Ha assenyalat que ha de fer-ho durant els propers dos dies.

Preguntat sobre el cas Camarga, que el PP va denunciar per escoltes il·legals, Albiol ha defensat la feina dels periodistes de Telecinco que han “accedit a una informació”. Ha posat el focus sobre el contingut i ha esquivat el continent.