El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha assegurat que ERC, el PDeCAT i la CUP són ara "presoners de la política personalista" de Carles Puigdemont, líder de JxCat. "Com si fos un 'messies', un caudillo', [...] que porta a la paràlisi més absoluta de les institucions catalanes i a un bloqueig que espero que es resolgui abans del 22 de maig", ha afirmat en roda de premsa a la seu del partit l'endemà de l'entrevista de Puigdemont a TV3.

Albiol, que ha carregat contra la televisió catalana per entrevistar el líder de JxCat, ha assegurat que Puigdemont "viu en una realitat paral·lela" i que l'estratègia passa per "substituir-se a ell mateix". "S'ha convertit en un problema per al propi independentisme", ha assegurat Albiol en roda de premsa a la seu del partit. Ho assegura així perquè entén que Puigdemont centra totes les seves accions en "l'interès propi". També en el cas de la investidura: "Carles Puigdemont vol ser substituït per Carles Puigdemont", ha afegit. 

És en aquest context que Albiol ha carregat contra TV3 per desplaçar-se a Alemanya per entrevistar un diputat "pròfug". "No ens sembla raonable", ha assegurat. El dirigent dels popular ha titllat el programa de "publireportatge" i ha assegurat que TV3 "ha perdut l'equilibri". 

Albiol, però, també veu un problema en Catalunya Ràdio. "Estan desbocades", ha assegurat. I és per això que han entrat una proposta de resolució al Parlament –està datada del 3 d'abril- que, entre d'altres punts, demana la constitució de la Comissió Control al Parlament sobre la CCMA i la compareixença dels directors d'aquests mitjans públics.