La moció del PSC a Badalona per fer fora l'alcaldessa Dolors Sabater del consistori encara no s'ha materialitzat, tot i això, el líder del PP Català i exalcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, ja està fent exigències al "nou govern de la ciutat".

Albiol ha exigit tres mesures al futur govern municipal, entre les quals hi ha la retirada de pancartes independentistes del balcó de l'Ajuntament. En una piulada ha fet públiques les que considera prioritats entre les quals també hi ha crear un "pla de xoc per dignificar els barris" i "deixar de pagar la defensa de regidors acusats per desobediència".

Aquest dimarts el PP entregarà al PSC les 10 signatures necessàries per registrar la moció de censura —se'n requereixen 14, 10 dels populars, 3 dels socialistes i 1 de Ciutadans—. La partida, però, encara no està acabada i ahir, el primer secretari del PSCMiquel Iceta, va vetar Xavier García Albiol. Va assegurar que el popular no formarà part del govern de Badalona, tot i que ha obert la porta a governar amb el PP i altres grups polítics: "El PSC no governarà amb Xavier García Albiol a Badalona. No formarà part del govern de Badalona", va dir Iceta. "El PP sí, però Albiol no", va sentenciar.