L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha carregat contra el propietari de la nau on hi ha hagut l'incendi i han mort tres persones i 23 més han quedat ferides. "El propietari passava olímpicament del que passava aquí", ha dit en mig de la compareixença d'aquest migdia a la zona del Gorg on hi ha hagut el sinistre.

Xavier García Albiol ha explicat que l'Ajuntament havia iniciat fa poc un procés de sanció urbanística per l'incompliment dels usos. És una nau industrial i "l'habitatge no està permès", ha dit l'alcalde. La representació de la propietat la porta una gestoria que és amb qui es comunica l'Ajuntament.

García Albiol ha centrat tots els seus esforços per resoldre la situació de la nau del Gorg en la vessant policial, judicial i administrativa. Cap gestió en el terreny social ni humanitari.

A la zona hi havia controls periòdics del CNP i la Guàrdia Urbana, en els quals els Mossos d'Esquadra no participaven, però en tenien constància. 

Albiol vs. Sabater

Tot el contrari de la gestió que va impulsar el govern de Dolors Sabater, centrada, sobretot, en la branca assistencial. També es va iniciar la vessant urbanística per regularitzar la situació, però els Serveis Socials van encarrilar un procés per tramitar la regularització també de bona part de les persones que malvivien a la nau.

La presència de Sabater aquestes darreres hores a la zona i el seu discurs sobre com s'ha gestionat tot plegat, ha encès García Albiol, que no ha dubtat a carregar contra l'alcaldessa que li va prendre la vara les eleccions del 2015: "Sabater hauria de ser prudent. Potser està dient coses en calent que no són. Que no s'hagi d'empassar coses que diu".