L'alcaldable del PP a Badalona, Xavier García Albiol, ha presentat la seva llista definitiva a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, en la qual 13 dels 27 candidats no són militants del Partit Popular, sinó perfils independents, procedents de diversos àmbits de la societat. Segons ha apuntat el PP de Badalona a través d'un comunicat, els perfils independents procedeixen de sectors tan diversos com l'advocacia, l'empresa, l'enginyeria, l'administració pública o el món associatiu i esportiu local. Entre les incorporacions independents que formaran part de la llista d'Albiol, destaca la de l'exdiputat de Ciutadans al Parlament David Mejía, que anirà de número 10 a la llista municipal del PP.

📅 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Lluita pel 'Badalonisme' 

El Partit Popular destaca que tots els perfils que s'han sumat al 'Badalonisme', un moviment que defineixen com a transversal pel que fa a l'aspecte ideològic i que té com a objectiu "recuperar la Badalona de la qual tots ens sentíem orgullosos". El candidat a l'alcaldia ha apuntat que "soc molt conscient de la decadència en què es troba Badalona els últims anys, per això l'equip de persones que m'acompanya són persones formades acadèmicament i professionalment que tenen molt clar que des del primer dia ens hem de posar fil a l'agulla perquè no podem perdre ni un minut". 

Malgrat els contratemps als quals està fent front Albiol, es manté ferm en la seva candidatura. Tant és així, que aquest dilluns va assegurar que "seran milers i milers de veïns independentistes, socialistes o de Podem" que sense renunciar a la seva ideologia "ompliran les urnes de paperetes de Badalonisme". En aquest sentit, va defensar que milers de veïns badalonins "confien en nosaltres per canviar Badalona".

✏️ Candidats a les eleccions municipals 2023 a Badalona: tota la llista

Albiol es prepara per a dos judicis

El panorama per Albiol a un mes de les eleccions es presenta convuls. El passat mes de març, el titular del jutjat d’instrucció 4 de Badalona acordava l’obertura del judici oral pel cas de les antenes contra l’exalcalde de Badalona, el popular Xavier García Albiol; l’exregidor popular i actual candidat del PP a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, Miguel Jurado; i el republicà Oriol Lladó, tinent d'alcalde d'Urbanisme del 2015 al 2018; a més de Xavier Salva, Tomàs Vizcaíno i Josep Duran i de les empreses Vodafone i Movistar a títol lucratiu. 

La Fiscalia demana per a l’exalcalde de Badalona del PP, Xavier García Albiol, 2 anys i deu mesos de presó i 10 anys d’inhabilitació a càrrec públic pel delicte continuat de prevaricació, un delicte continuat prevaricació urbanística, i un altre de prevaricació ambiental per la instal·lació de dues antenes de telefonia sense llicència entre el 2012 i el 2018 en terrenys de titularitat municipal, en el Turó d’en Caritg, al costat de la comissaria de la Guàrdia Urbana. 

Per altra banda, fa només unes setmanes un jutge de Badalona acordava enviar a judici Albiol per un delicte lleu de lesions a una assessora del PSC. Els fets es remunten al 27 de novembre de 2022, durant la presentació oficial dels equips al camp de futbol del C.F. Sistrells, a Badalona. L'incident es va produir arran d'una discussió a l'hora de fer una fotografia de grup. La dona va denunciar que Albiol l’havia agafat “molt fort” del braç i l’havia apartat “de forma violenta” per sortir per davant seu en la fotografia, al mateix temps que li deia: “No et posaràs davant meu, ets una coordinadora, només faltaria”.  El jutge va arxivar la denúncia, però González i la fiscalia ho van recórrer, i ara el magistrat ha enviat el cas a judici. Albiol, però, ha recorregut aquesta darrera decisió a l’Audiència de Barcelona, que haurà de dir si finalment es jutja el cas.