Mal dia per l'exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Si fa unes hores cometia un error i anunciava a Twitter la mort del tenor Josep Carreras, que ha estat desmentida, ara s'ha sabut que anirà a judici acusat de sacsejar a una assessora del PSC durant una sessió fotogràfica. Els fets es remunten al 27 de novembre de 2022. Al camp de futbol del C.F. Sistrells, a Badalona, es va celebrar la presentació oficial dels diferents equips del club. L'incident va tenir lloc en el moment de fer les fotografies de presentació.

Segons avança ElDiario.es, durant la sessió fotogràfica Albiol s'hauria dirigit de manera "grollera" a l'assessora del PSC, dient-li que s'apartés de l'enquadrament de la fotografia i que es posés "al seu lloc". Presumptament, Albiol la va apartar “de manera violenta” per a sortir per davant seu en la fotografia, al mateix temps que li deia: “No et posaràs davant meu, ets una coordinadora, només faltaria”. Tot seguit, segons la denúncia presentada per la víctima, l'exalcalde de Badalona la va agafar pel braç i la va sacsejar, causant-li un dolor intens i una contusió al braç dret. Després de l'incident, l'assessora del PSC va presentar una denúncia per lesions lleus contra Albiol.

El jutge, que inicialment va arxivar el cas, ha acceptat el recurs presentat per la Fiscalia i Martínez i ha ordenat un judici per a Albiol per un delicte lleu de lesions que comporta una multa, però no una pena de presó. El jutge i la Fiscalia han descartat que es tracti d'un cas de violència de gènere i, per tant, se celebrarà en un jutjat ordinari. Albiol ha apel·lat la decisió davant l'Audiència de Barcelona i ha negat haver comès alguna agressió, acusant el PSC de "muntatge". Si resulta absolt o s'arxiva el cas, Albiol es querellarà per denúncia falsa contra l'assessora i regidora d'Esports de Badalona. Segons fonts pròximes a Albiol, la suposada agressió va tenir lloc en presència de centenars de persones en un camp de futbol, i la denunciant va acudir a l'hospital després de compartir un refrigeri amb Albiol i els responsables del club després de prendre's una fotografia. També s'ha destacat que la dona va passar set minuts sent atesa per un metge.

El dirigent del PP ja s'havia referit a la qüestió fa uns dies a través de Twitter. En un fil, va afirmar que la Fiscalia “tampoc es creia el muntatge de la regidor d'esports i la seva coordinadora del PSC”, encara que en realitat la Fiscalia va demanar que se celebrés un judici per delicte lleu de lesions, tal com després va estimar el jutge. “Les mentides i manipulació del PSC a Badalona tenen les potes molt curtes”, va asseverar Albiol, qui en un segon tuit –nou dies després de la decisió judicial que ha recorregut– va donar per fet ja que aniria a judici i que el seu objectiu seria “aclarir un muntatge organitzat amb un informe mèdic”. “D'aquest lamentable muntatge es descobrirà una cosa més greu. Al temps”, va afegir.