Quan aquest dimarts a la nit es va saber que una escola de Badalona es veia obligada a tancar pel coronavirus, el líder del PP a la ciutat, Xavier García Albiol, va decidir desplaçar-se al lloc dels fets i fer un vídeo. Es tracta de l'escola Feliu i Vegués de Llefià, que, després del confinament de fins a 17 docents del centre, va decidir tancar en no poder garantir el servei. En el vídeo, Albiol assegurava que el personal de la neteja no havia estat informat del tancament i que no podien sortir del centre.

"Per què soc aquí a les 11 de la nit? Jo era a casa meva i ens han avisat que tot i estar l'escola en quarantena a ningú li ha passat pel cap, ni del Govern de la Generalitat de Catalunya ni de l'Ajuntament, que quan es tanca una escola, ve el personal de neteja. En aquests moments tenim 9 persones dins l'escola i no poden sortir perquè estan afectades perquè estan en una zona amb coronavirus i aquí estan més soles que la una", denunciava Albiol en el vídeo, que titllava la situació d'"escàndol i vergonya".

 

El vídeo i el rebombori va causar angoixa entre els veïns, que van sortir per veure quina era la situació. També es va desplaçar fins a aquesta escola la Guàrdia Urbana de la ciutat, fet que encara va provocar una situació més d'alarma.

Aquest matí, però, el cas ha fet un tomb. El Tot Badalona ha publicat un vídeo on surten dues persones del servei de neteja que denuncien que Albiol i un altre regidor del PP, Miguel Jurado, van ordenar als treballadors que no sortissin del centre perquè "ells poguessin fer el vídeo".  

A més, tant des de l'Ajuntament com des de la Generalitat s'ha rebaixat l'alarma generada i han avisat que en cap cas el centre està infectat. De fet, la directora dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques ha informat Televisió de Badalona que al centre "no li passa res" i que simplement s'ha tancat com a "mesura de precaució" perquè no poden "reposar 17 docents que estan en quarantena d'un dia per l'altre".

A més, aquest matí el centre s'ha obert i el personal docent ha anat informant tots els pares que no hi haurà classes, però que poden deixar els nens en un servei de guarderia dins l'edifici. Amb tot, després de la polèmica, el centre està obert, encara que a mig gas, i mestres i alumnes hi conviuen a l'interior.