L'exlíder del PP català i candidat popular a l'alcaldia de Badalona (Barcelonès), Xavier García Albiol, ha dit no entendre "per què és legítim pactar amb l'extrema esquerra o els independentistes i no pugui ser-ho arribar a acords amb Vox" a Andalusia. Val a dir que Albiol, amb altres líders del seu partit, va compartir la capçalera de la manifestació espanyolista del passat 12 d'octubre amb el dirigent del partit ultra Vox Javier Ortega Smith (imatge).  

En un missatge a través de Twitter, Albiol ha reaccionat així al resultat de les eleccions andaluses, en les quals el PP, amb 26 escons; Ciutadans, amb 21, i Vox, amb 12, sumen 59 escons, quatre per damunt de la majoria absoluta, mentre que el PSOE s'ensorra fins als 33 diputats, el pitjor resultat de la seva història, i Adelante Andalucía es queda en 17.

Respecte a un possible pacte entre PP, Cs i Vox, Albiol ha assegurat: "No comprenc per què és legítim pactar amb l'extrema esquerra que vol carregar-se la Constitució o els independentistes que han provocat un cop a l'Estat i no pugui ser-ho arribar acords amb Vox. Dit això, el PP andalús sabrà que és el millor per als andalusos i Espanya". 

De la seva banda, l'actual president del PP Català, Alejandro Fernández, ha celebrat que Juanma Moreno "liderarà el canvi a Andalusia i Pablo Casado a tot Espanya", perquè "amb principis, valors i tenacitat no hi ha res impossible". I ha advertit que "al separatisme i a l'esquerra radical ja només els queda aplicar-se el cordó sanitari a si mateixos... a veure si així els funciona".