"Busquen un nou màrtir per seguir en una embogida aventura a cap lloc". Així ha valorat el líder del PP, Xavier García Albiol, la candidatura a la investidura de Jordi Turull, que aquest dijous ha d'anar a declarar al Tribunal Suprem i on podrien ser-li modificades les mesures cautelars, pel que podria ser empresonat. 

A més, Albiol ha ironitzat sobre el to de la intervenció de Turull i ha assegurat: "Els meus fills van amb més alegria a l'escola". Per aquest motiu, ha considerat que el discurs de Turull, que no ha estat abrandadament independentista, significa que l'Estat de Dret i la democràcia han vençut. 

En aquest sentit, Albiol s'ha preguntat "a quin Turull hem de creure'ns", si a l'independentista o al que ha fet el discurs d'aquest dijous. Tot i això, ha assegurat que no creu que la candidatura del diputat de JxCat sigui per governar Catalunya, sinó que persegueix una voluntat de "seguir en el fang del desafiament del conflicte". 

El líder del PP, així com la de Cs, Inés Arrimadas, s'han confós dues vegades durant el seu discurs de candidat, i s'han referit a Turull com a Carles Puigdemont.