El coordinador del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, lamenta que el Govern centri els esforços en un procés independentista i un referèndum “que no porta a res”. Un camí que va engegar el govern d’Artur Mas però que el president, Carles Puigdemont, continua. En aquest punt, Albiol ha insinuat que Puigdemont només és una corretja de transmissió de Mas: “Només volen repetir el 9-N: abans li deien consulta, ara referèndum. Això és el 9-N plus. És això el que ocupa al senyor Mas en les visites a Palau cada dilluns? Qui mana a la Generalitat?”, ha preguntat Albiol davant l’escepticisme de les bancades del Govern.

El PP ha coincidit amb C’s a les crítiques per la mala gestió i la manca d’activitat legislativa del Govern: “Han aprovat tantes qüestions de confiança com lleis. Una”.

“Hi ha símptomes que vostès han perdut el lligam amb la realitat. En un país normal no es passen un any organitzant xous als seus socis de govern -la CUP-, ni la qüestió de confiança diferida”, ha exclamat.

Després de repetir que “la gent no menja de l’estelada”, Albiol ha afirmat que, en aquest context, “el govern d’Espanya és l’únic que ajuda els catalans”.

Reforma de la Constitució

Alternant català i castellà, el líder del PP ha descrit el pla Puigdemont -referèndum o referèndum- com un pla sense alternativa a la ruptura.

“Han convertit la seva situació en un modus vivendi. La prioritat és la independència i la resta tants se’ls en fot. A banda de ser independentista, que està molt bé, de la resta què n’opina?”, ha preguntat.

En aquest punt, el PP ha demanat al president que oblidi el full de ruta cap a la independència i que “sigui valent” i obri un diàleg amb Madrid per la reforma constitucional.

“L’independentisme és una forma de vagància que els permet no fer res”, ha sentenciat.