Convençut que "s'està marginant catalans per no ser independentistes", el nou president del PP català, Xavier García Albiol, s'ha lamentat a TV3 i Catalunya Ràdio que "hi ha catalans a la Catalunya interior que no ho passen bé" perquè "no poden manifestar amb naturalitat els seus sentiments", mentre que, això sí, "a les grans ciutats, a les àrees metropolitanes, no hi ha cap conflicte".

Precisament per això, Albiol té clar el seu objectiu com a nou president del PP català, que gira entorn al fet "representar el màxim nombre de catalans" perquè, ha subratllat, "ara mateix n'hi ha molts molts d'invisibles, d'oblidats", motiu pel qual s'ha erigit com "la millor opció per representar un govern alternatiu al nacionalisme i l'independentisme".

Per complir amb això, serà important, doncs, el nou paquet d'inversions en infraestructures que anunciarà demà el president espanyol a Barcelona perquè els populars tenen clar que "Catalunya ha de tenir el millor model de finançament, que sigui solidari amb tots els territoris".

I és que, deixant clar que "la Catalunya de Rajoy és la meva, és la Catalunya de la integració", Albiol ha posat damunt la taula que "a mesura que passa el temps són menys els catalans que aposten per la via rupturista".

Eleccions autonòmiques

En tot plegat, Albiol hi continua "trobant a faltar la veu del Govern de Catalunya" i justament perquè "ha decidit no seure a la cadira" ha tornat a carregar contra els de Carles Puigdemont instant-los a "estar assegut a la taula amb la resta de presidents autonòmics" perquè, sinó, això "és un problema".

En aquest sentit, el nou president del partit ha desitjat que "tan de bo hi hagi més trobades entre Puigdemont i Rajoy" perquè "la política, necessariament, és el diàleg" i "Rajoy vol asseure's a parlar amb normalitat amb Puigdemont".

A parer seu, "la signatura del decret de convocatòria és una escenificació de precampanya per unes eleccions autonòmiques", unes eleccions que, ha assegurat, "acabarà convocant Puigdemont" a principis del 2018. La qüestió del referèndum només és, segons ell, una manera de "jugar amb la bona fe de les persones".

Sobre la qüestió de l'exministre d'Exteriors José Manuel García-Margallo, el nou president del PP català ha volgut deixar ben clar que "el govern espanyol no deu favors a ningú, Margallo només simplificava".