El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat aquest dimecres en un acte amb Nuevas Generaciones del PP que els joves tenen un “paper clau” a les eleccions del 21-D, i els ha demanat que facin “un esforç de mobilització” i optin per posar “punt final” a un independentisme que “és letal” per a les seves oportunitats. “El 21-D us jugueu el futur, i no el podeu deixar en mans dels avorrits que ens han portat a aquesta situació”, ha afirmat. Segons Albiol, “en aquests moments a Catalunya no hi ha res més conservador que ser independentista” perquè implica “seguir amb el que està establert” i els joves inconformistes “han de ser els principals actors que donin pas a aquest canvi a Catalunya”.

Davant d’un mural on un grafiter ha pintat un cor amb les banderes catalana i espanyola, Albiol ha agraït el suport de la gent jove “en una campanya on ens estem jugant no només el futur de Catalunya i d’Espanya”, sinó “el futur dels nostres fills i dels néts dels vostres pares”. 

En aquest sentit, ha afirmat que el 21-D els catalans podran triar a les urnes entre dues opcions: la que “ens ha portat el caos”, en referència a l’independentisme, i la de “l’amor entre dues banderes –la catalana i espanyola- i la connexió entre Catalunya i Espanya”. 

Nuevas Generaciones: “El ‘Ja n’hi ha prou’ del País Basc és el de Catalunya”

Durant l’acte també ha pres la paraula el president de Nuevas Generaciones, Diego Gago, que ha atacat els dirigents independentistes que han “abocat la ciutadania i tota una generació de joves cap al major dels fracassos, que és la ruptura de la convivència i la falta de llibertat i de solidaritat”. 

Segons Gago, “el ja n’hi ha prou del País Basc és el Ja n’hi ha prou a Catalunya”, on aquest 21D hi ha “dos models, un que garanteix la llibertat, i un que només ha portat deslocalització empresarial, divisió social, la ruptura de la legalitat i la cancel·lació de les visites dels turistes”. “Els joves no permetrem fer ni un pas enrere en el nostre règim de llibertats”, ha dit.