L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, del PP, està ingressat a l'hospital Germans Trias i Pujol, conegut popularment com a  Can Ruti, després d'haver patit un desmai la tarda d'aquest divendres al seu despatx.

El polític del PP ha caigut a terra en perdre la consciència. Ha estat assistit per personal sanitari desplaçat a la seu de l'ajuntament badaloní i després ha estat traslladat al citat centre hospitalari. Albiol està fora de perill, amb les constants vitals normals i a casa.

Albiol, de 52 anys,havia arribat a l'ajuntament, cap a la una del migdia, després d'una roda de premsa. Fonts municipals citades per El Confidencial asseguren que l'alcalde badaloní, que va ser també president del PP de Catalunya ha estat sotmès a una gran pressió interna durant les últimes setmanes. L'oposició ha demanat dimissions a l'equip de govern municipal per la gestió de l'emergència sanitària a la ciutat, que consideren molt deficient.

Albiol agraeix el suport

Aquest dissabte, l'endemà de l'incident, Albiol ha publicat un vídeo a les xarxes per agrair el suport que ha rebut en les darreres hores. Segons explica a les imatges, ja està totalment recuperat i, de fet, ja ha tornat a la seva agenda política.

 

Substitut de Pastor

El dirigent del PP va ser investit alcalde de Badalona per segona vegada el 12 de maig passat -havia ocupat el càrrec entre el 2011 i el 2015- després de l'escàndol que va motivar la dimissió de l'anterior titular de l'alcaldia, Àlex Pastor, del PSC. Pastor va ser sorprès pels Mossos conduint begut de manera perillosa i incomplint el confinament per la pandèmia de covid-19.