El president del Partit Popular català, Xavier García Albiol, ha recomanat al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que “guardi bé la factureta” de la compra de les urnes i pacti una “bona garantia de devolució”, perquè el referèndum no se celebrarà de cap de les maneres mentre governi el PP a l’Estat.

“Si finalment duen a terme la compra, que guardin el precinte, perquè hauran de retornar-les o practicar malversació de cabals públics”, ha advertit Albiol, insistint que la convocatòria de la consulta sobre la independència de Catalunya està condemnada al fracàs. “En aquest país es vota, decidim, gairebé cada any, en eleccions autonòmiques, municipals, generals i europees. Però mentre estigui governant el PP, ningú no portarà a votació separar Catalunya de la resta d’Espanya”, ha reblat.

El líder dels populars catalans ha recordat a l’executiu que la llei i la democràcia van de bracet i que sense la primera no es pot exercir de la segona. “Pot haver-hi llei sense democràcia, però no hi ha democràcia sense llei”, ha explicat. Així, si el Govern continua amb el full de ruta, estaria “fent volar pels aires” els fonaments democràtics i legals de Catalunya.

‘La Catalunya valenta’, campanya emotiva

El president del PPC vol fer un canvi de rumb en la seva estratègia per contrarestar els avenços dels partits sobiranistes. Fins al moment, els populars s’han limitat a exposar els arguments legals i econòmics que, segons el seu parer, sostenen que la independència suposaria un “mal negoci” per als catalans i catalanes.  Ara, però, Albiol vol apel·lar als arguments “emotius” per contrarestar la utilització “tergiversadora” dels sentiments per part dels líders sobiranistes.

La campanya ‘La Catalunya valenta’ fa referència, en paraules de l’exalcalde de Badalona, a tots aquells que estan tips del procés des que va començar. “A Catalunya, la gent normal, la gent que no està de manera constant intentant veure com crear algun tipus de fricció o divisió, està des de fa cinc anys farta del procés independentista”, ha assegurat.

Així, l’objectiu de la nova iniciativa popular és “ocupar el carrer” per defensar aquells ciutadans que viuen amb el sentiment de sentir-se català i espanyol amb “naturalitat i orgull”.