"Espanya necessita un govern fort i això passa per un acord amb el PSOE i Ciutadans". Així ha continuat amb la línia de Mariano Rajoy el president parlamentari del PP català, Xavier García Albiol, en relació a la importància que té per al seu partit formar la gran coalició.

La insistència popular perquè Rajoy sigui president no es dilueix i Albiol ha tornat a fer èmfasi a Els Matins de TV3 en el fet que el president espanyol en funcions "va guanyar les eleccions i no se li pot demanar que s’aparti" perquè, ha carregat indirectament contra Artur Mas, "no anava quart a la llista com altres".

Això sí. Ha justificat que Rajoy no es presentés candidat a la investidura perquè "no pot prestar-se a anar al Congrés quan no té una majoria suficient i convertir-se en un pim pam pum dels partits de l’oposició".

El món Matrix

"Pedro Sánchez viu en el món de Matrix", ha ironitzat el president del grup parlamentari popular a Catalunya. "Està disposat a pactar amb el diable i anar-se'n al llit amb qui sigui per governar", s'ha lamentat, i ha bromejat afegint que "si li demanen que faci tombarelles al Congrés, les farà".

 

Albiol ha volgut deixar clar que si el líder del PSOE està disposat a pactar amb partits com Podemos, ERC o Bildu, "serà difícil que coincidim en algun aspecte" perquè, per governar Espanya, "no podem arribar a acords amb partits així".

A més, ha titllat d'"ofensa" el fet que "els que han perdut les eleccions demanin que els que han guanyat els deixin governar" perquè "el que no has guanyat a les urnes, no ho pots aconseguir als despatxos".

Situació excepcional

Sobre la qüestió catalana, Albiol ha subratllat que la situació que viu Catalunya és "excepcional" i ha posat de manifest que "no pots anar a seure a una taula per intentar arribar a un acord però seguir amb el teu full de ruta".

 

"Hi ha un govern que ha decidit que les normes de convivència que no van en funció dels seus interessos, no les respecten", ha denunciat, i ha exposat que "si el govern segueix endavant i se salta l’Estat de dret, hi haurà resposta política però també dels tribunals".

Albiol també ha insistit en la cohesió dels partits catalans que estan en contra de la ruptura amb l'Estat i ha recordat que cada vegada que ha traslladat una proposta per coordinar-se amb ells, "la resposta de C's ha estat positiva però no la de Miquel Iceta". "Veig els socialistes catalans un xic acomplexats", ha sentenciat.