El coordinador general del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, estaria encantat que el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, repetís com a ministre. “Els independentistes l’han convertit en la bèstia negra; senyal que ha fet molt bona feina”, ha afirmat aquest dimecres a la seu del partit a Barcelona.

Albiol ha comparegut després de la reunió del comitè de direcció del partit i ha matisat que “el nou govern serà sensible amb el que passa a Catalunya però no amb els independentistes”.

Albiol creu que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, integrarà un o dos catalans en el nou Executiu i ha descartat que Sánchez Camacho sigui ministra: “Ho faria molt bé però està entusiasmada amb la responsabilitat a la Mesa del Congrés”.  

Ciutadans

Albiol ha evitat opinar sobre la idoneïtat que C’s entri al govern de Rajoy. S’ha limitat a explicar que “el PP aspira que sigui una legislatura llarga en el temps” i la necessitat que hi hagi un govern sòlid.

A més, ha recordat que PP i C’s van signar un acord de governabilitat: “Esperem que no es desviïn per qüestions d’oportunitat electoral”.

Avís a Puigdemont

Pel que fa a Catalunya, Albiol ha demanat al president Carles Puigdemont que no malgasti els diners per anar a Madrid a entrevistar-se amb Rajoy si només vol demanar-li un referèndum pactat: “Vull deixar clar que si Puigdemont demana una entrevista amb Rajoy per demanar un referèndum pactat, es pot estalviar el viatge. El PP no permetrà mai un referèndum per trencar Espanya”. 

En aquest punt, des del PP sol·liciten al president que “rectifiqui aquesta actitud de bloqueig” i que demani la reunió però per parlar de la millora del finançament i de qüestions pràctiques que afecten tots els catalans. De la mateixa manera, també demanen que rectifiqui i assisteixi a la cimera de presidents autonòmics que ha convocat Rajoy.

“És prioritari que el president de la Generalitat plantegi un nou model de finançament al govern espanyol, i que perdi l’oportunitat de fer-ho perquè no vol asseure’s amb el govern espanyol només satisfà els independentistes”, ha lamentat. Per últim, ha afegit que el PPC creu que “el nou govern és una oportunitat per a Puigdemont per trencar el bloqueig institucional” i que estan esperançats amb la idea que “en aquest nou escenari polític el govern de Catalunya aprofiti per trencar el bloqueig”.