"El Partit Popular demanarà a tots els ajuntaments de Catalunya que les estelades es retirin dels espais públics", ha assegurat aquest dimecres el president del PP català, Xavier García Albiol, al programa El Matí de Catalunya Ràdio. El líder popular ha fet aquestes declaracions l'endemà que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi prohibit en una sentència les estelades a la via pública o en edificis públics. 

Segons Albiol, el seu partit "actuarà de forma decidida i valenta denunciant l'ocupació partidista dels edificis públics i exigint neutralitat" a les institucions catalanes. "A partir d'ara, a aquells ajuntaments que utilitzen de manera partidista l'espai públic en favor de les proclames separatistes se'ls ha acabat 'el chollo'", ha conclòs.

Sobre els atacs feixistes de les darreres setmanes a Catalunya, en concret, els fets a Vic al diumenge amb un cotxe envestint a gran velocitat les creus grogues que es trobaven a la plaça Major del municipi, Albiol ha afirmat: "Omplir una plaça de creus és violència respecte de la resta de ciutadans que no són independentistes". El popular Albiol ha remarcat avui, també, que posar "200 creus en una plaça és infumable" i que "no és violència física", però, és "violència" pels ciutadans unionistes.

El líder popular ha parlat sobre "Tabàrnia", que, segons ell, "és un concepte estrany però té certa simbologia". Un concepte en política que expressa que: "Hi ha una part del territori on es viu una situació anòmala i requereix dedicació. No comparteixo el que va passar a Vic però puc entendre que hi hagi persones que diguin prou".

Albiol s'ha dirigit al president a l'exili, Carles Puigdemont. "Quan li caduqui el passaport haurà de venir a Catalunya, si no torna a Catalunya estarà amb una situació irregular".