El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha reiterat aquest matí que el proper Govern espanyol ha de desplegar una estratègia per tornar a connectar "sentimentalment" amb Catalunya. "Cal recuperar l'afecte i el sentiment de pertinença a Espanya, és urgent i prioritari fer aquesta feina", ha dit Albiol. El popular assegura que l'actual Executiu en funcions "és sensible" a aquesta qüestió i coincideix amb la diagnosi d'Albiol.

"No es tracta de penjar banderes espanyoles més grans. No volem espanyolitzar Catalunya sinó que Espanya estigui present a Catalunya perquè som molts els que ens sentim orgullosos i estem preocupats pel que està passant", ha lamentat Albiol.

En aquest sentit, el líder popular ha apostat perquè la selecció espanyola jugui partits en territori català o, per exemple, per organitzar esdeveniments culturals aprofitant el 400 aniversari del naixement de Cervantes. "Així podrem recuperar el sentiment de pertinença i de presència d'Espanya a Catalunya, ja que difícilment algú es pot sentir identificat amb el que no existeix ara mateix". Albiol ha apuntat que cal una estratègia "molt intel·ligent" que s'haurà de desenvolupar en els propers quatre anys per "fer front a l'odi que han generat els governs de CDC i Junts pel Sï".   

Albiol també ha denunciat que el Govern i els partits independentistes aprofiten per "traspassar totes les responsabilitats i culpes" al Govern espanyol dels problemes de Catalunya. 

"Mas està amortitzat"

Albiol també ha carregat contra l'expresident Artur Mas. "Està amortitzat políticament, i estic segur i convençut que no tornarà a ser president de la Generalitat. Mas és la cara més dura del que significa un projecte excloent que divideix la societat amb ciutadans de primera i de segona, que som els qui ens sentim també espanyols", ha dit.