El president del Partit Popular Català, Xavier García Albiol, ha anunciat que d'aquí poc renunciarà a la seva acta de diputat al Parlament i que ha reclamat al líder del PP, Pablo Casado, convocar immediatament un congrés extraordinari de la formació a Catalunya per elegir un nou líder. I és que el popular vol fer "una aposta clara per Badalona" i dedicar-se íntegrament a mirar de recuperar l'alcaldia que va tenir la legislatura passada.

Per això Albiol també abandona la presidència del PPC, i ha anunciat que intentarà que el seu relleu sigui una persona que pugui dedicar el seu temps en exclusiva "amb esforç, dedicació i passió" a "garantir la bandera democràtica i de la convivència" i garantir que "els drets i les llibertats dels catalans no perillin" per culpa "dels independentistes".

Dilluns que ve Casado assistirà a la reunió de la junta directiva del PPC que convocarà el congrés. Albiol preveu que el conclave es pugui celebrar el cap de setmana del 10 i l'11 de novembre.

Entre els noms que sonen per rellevar Albiol al capdavant del PPC hi ha el de l'exministra de Sanitat i actual portaveu al Congrés, Dolors Montserrat, dona de confiança de Casado. També hi ha el del diputat al Parlament Alejandro Fernández.