Xavier García Albiol, l'alcalde de Badalona, ha esperat poc per retreure a les administracions que no hagin deixat actuar el govern de la ciutat contra l'ocupació de la nau del Gorg que es va incendiar ahir i on han mort tres persones i n'han resultat ferides 25.

Albiol retreu des d'ahir que les autoritats judicials no hagin permès entrar a la nau als membres del govern els darrers mesos. Però aquest vespre ha apujat el to: "Els ajuntaments estem amb les mans lligades. Ha hagut de passar una desgràcia perquè, espero, algú comenci a reflexionar que això no pot seguir així".

 
L'alcalde de Badalona ha incorporat al seu discurs sobre la seguretat i l'incivisme "el punt de vista social, sanitari i de salut, per entendre que els ajuntaments hem de tenir marge per actuar davant aquestes situacions". "Amb la desgràcia del moment que ens ha tocat viure, espero que no triguem massa a prendre consciència i poder resoldre aquesta situació que clama al cel i que és compartida per una immensa majoria de ciutadans d'aquest país", ha afegit Xavier García Albiol en un final de compareixença abrandada.

"A Badalona el problema no el tenim molt lluny", ha afegit, posant en el focus una altra nau ocupada al carrer Progrés, a tan sols 500 metres de la nau sinistrada.

I ha vaticinat el pitjor: "Si no tenim instruments per actuar davant aquestes situacions, tragèdies com les d'avui es tornaran a repetir".

L'alcalde de Badalona ha anunciat que demà es farà una roda de premsa per explicar, punt per punt, tot el que ha fet el seu govern des del mes de juny per solucionar el problema i tots els entrebancs amb els quals s'ha trobat. Just abans farà una reunió amb els grups municipals per explicar tots els tràmits.