El president del PPC, Xavier García Albiol, ha alertat que seria un "error estratègic" de "greus conseqüències" que el partit no es presentés a les eleccions municipals per Barcelona amb una candidatura pròpia. En una entrevista a Ràdio 4, Albiol ha considerat que el partit s'ha de presentar "sí o sí" per ocupar l'espai de centre dreta, ja que segons l'encara líder dels populars, Cs ha renunciat a presentar-se i Manuel Valls es declara d'esquerres. D'altra banda, Albiol ha insistit que encara que s'haguessin convocat eleccions, el 155 s'hauria aplicat igualment, tot i que amb diferent "graduació".

Albiol ha defensat que el PP ha de representar l'alternativa del centre dreta a Barcelona i ha alertat que integrar-se a la plataforma de Valls seria un "error estratègic que pagaria el PP a nivell de Catalunya i a nivell nacional". D'aquesta manera ha expressat la seva opinió tot i afegir que en pocs dies deixarà de ser president del partit i, per tant, no decidirà sobre aquesta qüestió.

Albiol ha fet un balanç "agredolç" de la seva presidència del partit i ha considerat que actualment a Catalunya s'està vivint un moment de "decadència" i de "bloqueig" i es trigaran bastants anys en recuperar "l'esplendor". En aquest sentit, ha considerat que el govern de Pedro Sánchez no té capacitat de desbloquejar la situació, perquè creu que no podrà condicionar jutges ni fiscalia perquè rebaixin les penes dels líders independentistes que són a la presó. 

Pel que fa a l'aplicació del 155, Albiol ha explicat que la posició de la majoria del PPC era que s'apliqués abans, amb més intensitat i durant més temps. Tot i així, ha considerat "lògic" que el llavors president del govern espanyol Mariano Rajoy prioritzés arribar a un pacte d'estat amb PSOE i Cs, encara que hagués estat més efectiva la via que defensava el PPC. 

Precisament, sobre les seves polèmiques declaracions des del Senat quan Puigdemont debatia si convocar eleccions, Albiol ha assegurat que hi havia un pacte entre PP, PSOE i Cs d'aprovar la suspensió de l'autonomia encara que s'hagués decidit convocar comicis a Catalunya. Tot i així, ha admès que la graduació del 155 hagués estat diferent.