El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha assegurat aquesta tarda que "ERC, CDC i la CUP aconseguiran el que no va aconseguir Franco que és posar en risc l'autonomia" de Catalunya. Segons Albiol, a Catalunya "hi ha una crisi institucional com no hi havia des del franquisme" i ha assenyalat els partits independentistes com els "únics responsables".

Aquestes declaracions arriben després que el Tribunal Constitucional ha suspès les conclusions de la comissió del Procés Constituent aprovades pel Parlament la setmana passada. Albiol ha destacat que aquesta suspensió és una "notícia molt positiva" i que es tracta d'una "actitud prudent i responsable, una decisió equilibrada".

Albiol assegura que el PP català estarà "expectant" als arguments que el Parlament presenti com a al·legacions a la suspensió del TC. "Volem veure si davant dels jutges també segueixen amb els arguments infantils i fantasiosos per justificar el comportament al marge de la legalitat", ha sentenciat. Tot i això, espera que serveixi "perquè recuperin el seny i el sentit comú" i així "la normalitat política torni al Parlament".

El popular ha alertat que seria un "acte d'irresponsabilitat" utilitzar la sentència per fer "victimisme" o "per encendre els ànims i crear més tensió al carrer" per la celebració de la propera Diada el dia 11 de Setembre, que ha definit com un "akelarre independentista". Albiol ha aconsellat "no posar més llenya al foc".

"Error d'exposició"

Minuts després de la roda de premsa, Albiol ha fet un tuit matisant la seves declaracions sobre els partits independentistes i el franquisme que atribueix a un "error d'exposició".