El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat una campanya a petita escala per denunciar els suposats greuges del procés independentista al món. Aquesta setmana demanarà una reunió formal amb el president de l’assemblea del Consell d’Europa a Estrasburg per traslladar la seva visió de la situació a Catalunya.

“Hem decidit utilitzar els mateixos instruments que utilitzen els separatistes i independentistes”, ha explicat acompanyat del president de Societat Civil Catalana, Rafael Arenas.

D’aquesta manera, el PP fa seves les denúncies que SCC ha concretat en un informe sobre els dèficits democràtics que, segons la seva opinió, es donen a Catalunya com a conseqüència del “procés secessionista”.

L’informe, segons ha avançat Arenas, denuncia la manca de neutralitat de les institucions catalanes que “pengen estelades quan no són símbols de tots” o la manca de neutralitat de les escoles catalanes.

12 d’Octubre

Albiol ha confirmat que el partit participarà a les diferents activitats que han preparat les entitats unionistes com SCC de cara al Dia de la Hispanitat. Això sí, Albiol no ha deixat passar l’oportunitat de carregar contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui ha titllat de “sectària”: “Lamentem les dificultats que han tingut per organitzar aquestes activitats. Però no és casualitat quan s’organitzen activitats que no van en la línia de l’alcaldessa sectària”.