El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, entregarà demà una carta al president de l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa, a Estrasburg, en la que trasllada els “greuges” que, segons Societat Civil Catalana (SCC), ha generat el procés independentista a la societat catalana.

La carta, a la que ha tingut accés ElNacional, anirà acompanyada d’un informe sobre els “dèficits democràtics” que, segons l’entitat, es donen actualment a Catalunya. A través d’aquesta carta, l’entitat unionista demana una entrevista amb el president de l’assemblea parlamentària, Pedro Agramunt Font de Mora.

El president de SCC, Rafael Arenas, signa la carta en la que se subratlla que, a Catalunya, “es vulneren constantment els principis democràtics bàsics com la neutralitat de les institucions, la forma en que l’administració utilitza l’escola per al seu projecte nacionalista i la manera en que els mitjans de comunicació s’empren com a mecanismes de propaganda de plantejaments secessionistes”.  

Per tot això, Arenas considera necessari una trobada personal per a què “tingui coneixement directe d’aquesta greu amenaça per a la democràcia i la convivència que suposa la política de les administracions controlades pels nacionalistes a Catalunya”.

Albiol ja va avançar aquest dilluns que el PP de Catalunya feia seves les denúncies de SCC i que intercediria per l’entitat davant el Consell d’Europa.

Consell d’Europa

Val a dir que el Consell d’Europa és una organització internacional de cooperació regional que no forma part de la Unió Europea. L’integren 47 països, tots els que s’entén que formen part d’Europa en la concepció més àmplia des del punt de vista geogràfic. Tot i així, no hi formen part cap dels estats parcialment reconeguts per les Nacions Unides com ara Kosovo o Ossètia del Sud.