El candidat del PP de Catalunya a les eleccions del 21-D, Xavier García Albiol, ha admès avui que serà “molt difícil” que el bloc constitucionalista pugui constituir un govern sense l’abstenció de Catalunya en Comú.

En roda de premsa a l’ACN, ha evitat dir si en cas de victòria constitucionalista hauria de presidir el Govern la llista no independentista que obtingui més escons. “Per nosaltres no serà un problema qui ocupi la cadira”, i “si el 21-D els tres sumem més vots i diputats que els independentistes el primer que faré és trucar Iceta i Arrimadas per demanar que seguem, deixem de costat personalismes i que no sortim fins a un acord, encara que sigui Nadal”.

Amb tot, ha acusat el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, de “posar en perill” la majoria alternativa vetant Inés Arrimadas i proposant una amnistia per als presos.

Albiol ha restat importància a la decisió d’ERC de tancar la campanya electoral prop de la presó d’Estremera, on estan reclosos el vicepresident i cap de llista dels republicans, Oriol Junqueras, i el conseller d’Interior i número 7 de la llista, Joaquim Forn.

“Les frivolitats que vulgui fer ERC tancant la seva campanya em preocupen poc”, ha dit en una roda de premsa a l'ACN, “com si la volen tancar a la lluna”. Albiol, ha recordat que la seva formació tancarà la campanya a Barcelona amb el president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, “i que ERC tanqui la campanya on consideri oportú”.