El líder del PPC, Xavier García Albiol, va plantejar ahir a Mariano Rajoy la possibilitat de dimitir en una conversa que tots dos van mantenir després de les eleccions catalanes, en la que, no obstant això, el president del Govern i del PP li va demanar esperar per no considerar-ho oportú en aquest moment.

Fonts coneixedores d'aquesta conversa han explicat a Efe que ahir a la nit, després de conèixer-se els mals resultats per al PPC -que s'ha quedat amb tres diputats davant els onze que tenia- Albiol va parlar amb Rajoy i li va subratllar la possibilitat que el partit a Catalunya obrís un nou període i es prenguessin ja decisions, en al·lusió a la seva marxa. Però Rajoy li va demanar que es mantingués al càrrec per no considerar que fos el moment per anar-se'n.

Aquest matí, el candidat del PPC a la Presidència de la Generalitat ha conversat també amb el coordinador general del partit, Fernando Martínez-Maíllo, que li ha ratificat el desig de Rajoy de què segueixi per ara al capdavant dels 'populars' catalans. Altres fonts 'populars' han explicat a Efe que Albiol ha parlat amb diversos dirigents nacionals en aquestes hores, i tots han coincidit a demanar-li que no dimiteixi ara.

En unes declaracions que ha fet aquest migdia, abans d'assistir a la reunió del comitè executiu nacional del PP, Albiol ha admès que dimitir seria "el més fàcil" per a ell després dels mals resultats obtinguts, però no ho farà perquè estaria deixant el partit en una situació "molt delicada".

Les fonts consultades per Efe expliquen que la direcció li ha explicat a Albiol que no és el moment de què s'obri al PP una discussió interna per veure qui és el pròxim líder. Recorden a més que encara hi ha possibilitats que el PPC obtingui un quart escó a Tarragona (Tarragonès), que ha perdut per onze vots, i que podria recobrar amb el sufragi de residents absents.