El coordinador general del PP català i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha advertit avui que denunciarà el govern municipal de la ciutat si "segueix inculpant els veïns" de racisme, i ha considerat "insòlit" que SíQueEsPot proposi reprovar al Parlament.

La regidora de Badalona Fátima Taleb, membre del govern per Guanyem Badalona, ha denunciat haver patit "actes de racisme i islamofòbia" durant l'últim any i mig, actes que opina que són "fruit de la política" de l'anterior alcalde, Xavier García Albiol, per haver "sembrat l'odi", haver vinculat les persones estrangeres a l'"atur i falta de seguretat" i haver relacionat "el terrorisme amb l'Islam".

En una roda de premsa a l'Ajuntament de Badalona, Albiol ha qualificat de "tremendament injustes" les declaracions de la regidora i ha avisat que "no permetrà que per part del govern de Badalona es criminalitzi els veïns de la ciutat".

No és xenofòbia

"Ni els veïns són racistes ni hi ha problema de xenofòbia. Són persones que al llarg del temps han demostrat que són generoses, han acollit tothom, sempre que s'hagin comportat de manera normal i respectuosa amb la resta de la comunitat", ha dit.

Per això, ha recalcat que ell "defensarà" l'"honorabilitat" dels veïns: "Hi pot haver alguna persona que hagi comès excessos, que es comporti de manera totalment inadmissible, sí. Però no per això significa que a la nostra ciutat existeixin problemes d'aquest tipus".

Després de "condemnar qualsevol atac que es pugui produir per motiu de sexe, religió, ètnia o color de pell", Albiol ha titllat no obstant això de "mesquines" les declaracions de la regidora, que "usa que és musulmana per fer victimisme" amb l'objectiu de "desviar l'atenció i tapar les carències de l'actual govern" municipal.

"Si segueixen en la línia d'anar inculpant els veïns de Badalona de xenòfobs, des del PP actuarem amb totes les conseqüències i posarem davant la justícia una denúncia per acusacions tan greus i falses contra els veïns", ha avançat.

Un accident de trànsit

A més, Albiol ha dit tenir "informació veraç" que els fets denunciats per la regidora en realitat "no serien una qüestió que anava pel carrer i la van insultar, sinó que obeeix a un incident de trànsit" al carrer Quevedo.

Segons Albiol, la "discussió va estar motivada perquè aquesta senyora estava impedint la circulació de vehicles, perquè estava al mig del carrer, i es va generar una discussió entre ella i un conductor. No és excusa perquè se li hagi faltat al respecte, però d'aquí a passar-ho a un conflicte social em sembla impresentable".

El dirigent popular ha considerat que la versió "confirmada" dels fets "demostraria i donaria més potència a la nostra argumentació que a Badalona, quan una persona va pel carrer caminant, no se l'insulta per portar un mocador al cap".

Perquè, ha alertat, llançar aquest tipus d'"acusacions des del govern de Badalona és perillós, perquè pot provocar una reacció d'ira i ràbia d'una banda de la població".