L'Ajuntament de Badalona ha decidit retirar la fotografia del popular Xavier Garcia Albiol i altres elements que l'identificaven a la falla construïda per la CUP de la ciutat. En concret, el govern municipal informa en un comunicat que ha decidit retirar les fotografies d'Albiol a la cara del ninot atenent que "la sàtira s'ha personalitzat" i que els elements retirats es podien "considerar ofensius". El ninot, però, es manté. 

La personalització dels típics 'dimonis', tradicionals de la festa major de primavera de Badalona, aquest cop ha estat polèmic ja que es tractava d'un ninot amb el rostre de l'exalcalde del PP, Xavier Garcia Albiol, disfressat de feixista. Albiol ha mostrat la seva disconformitat al seu perfil de Facebook i Twitter i n'ha responsabilitzat la CUP. "És la reòstia que la CUP em vulgui denunciar per explicar fets", ha exclamat avui en una compareixença pública. 

La Cremada del Dimoni

Un dels moments culminants de la festa major de Badalona és la Cremada del Dimoni, on es cala foc a una figura popular en forma de dimoni. De fet, és un dels actes centrals i més populars i els infants de la ciutat visiten la falla i hi porten els seus dibuixos. "Una cosa és que es faci sàtira. L'altra, que la CUP intenti contaminar un símbol de milers de nens. És impresentable", ha reblat.

La polèmica figura és obra de L’Espurna, que és l'assemblea de joves independentistes de Badalona, però Albiol acusa la CUP d'estar-hi al darrere i al PSC de ser-ne còmplice. Albiol diu que no és de rebut que ofereixin aquest espectacle durant la festa major i en un context que visiten molts escolars. "Què serà el següent? Que em vinguin a buscar a casa amb torxes...?"

Denúncia

L'exalcalde de Badalona ha descartat denunciar els autors de la caricatura: "A mi em fa pena per la ciutat però no els donaré el gust de denunciar-los. Ara bé, em sembla la reòstia que la CUP em vulgui denunciar per publicar els fets a Facebook", ha reiterat. 

Des de la CUP han matisat que emprendran mesures legals però contra els seguidors d'Albiol que han amenaçat de mort cupaires a la xarxa. "Alguns dels seguidors d’Albiol van reaccionar en forma d’amenaces de mort a la CUP Badalona al Facebook del regidor, fet que considerem molt greu i que traspassa la línia dels drets democràtics. És per aquest motiu que aquesta setmana denunciarem els insults i amenaces de mort als jutjats".