El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha admès en una entrevista al diari Abc que Catalunya pot arribar a la independència en un termini de 15 anys. Segons el dirigent popular, això es produirà "si l'Estat espanyol no reacciona".

"El gran error de la Transició va ser actuar de bona fe amb els nacionalistes [catalans]. Si l'Estat, en tota la seva dimensió político-administrativa, no reacciona i no pren a Catalunya les mesures correctores adequades, d'aquí a 15 anys no hi haurà 155 que valgui contra l'independentisme i Catalunya aconseguirà la seva independència", afirma.

Albiol reconeix que el 155 que va aplicar el govern del PP, amb el suport dels socialistes i de Cs, va fracassar. "Si ha de ser ara el mateix 155, ens el podem estalviar perquè no va servir de res. No sé si la solució és tornar-lo a aplicar, però el que és clar és que l'independentisme no ha de poder fer servir les institucions per fer l'indi, i si l'Estat vol evitar la secessió ha de recuperar les competències d'Eduació i Seguretat, i tenir molt més presència a Catalunya", ha insistit.