El president del PP català, Xavier García Albiol, ha afirmat que és "comprensible" l'incident de diumenge a Vic, en el qual un cotxe va envestir creus grogues que reivindicaven la llibertat dels presos polítics, encara que ha dit que no el comparteix.

"Sense compartir-lo, puc arribar a entendre'l. No el comparteixo però sí que puc entendre que la gent n'estigui farta", ha afirmat en roda de premsa aquest dilluns.

Diumenge un cotxe va envestir a gran velocitat les creus grogues que havien plantat a la plaça Major de Vic per reivindicar la llibertat dels presos polítics i els exiliats.

Albiol ha criticat que plantar creus grogues en espais públics és "una coacció a la resta de ciutadans" que no són independentistes, per la qual cosa entén que algú pugui enfadar-se i reaccionar com el conductor del cotxe.

Així, ha acusat l'independentisme de provocar aquesta mena de reaccions: "Estan aconseguint amb campanyes com aquesta que una part de la població exploti anímicament. I quan algú explota anímicament es poden viure situacions com les que es van viure ahir".