“Inés Arrimadas canvia d’opinió cada setmana, depèn molt del que diguin les enquestes”. Aquesta ha estat la reacció del candidat del PP Català a les eleccions del 21 de desembre, Xavier García Albiol, quan Mònica Terribas li ha preguntat en una entrevista a Catalunya Ràdio si creu que els partits del bloc del 155 podrien “indultar” els consellers i els líders de les entitats sobiranistes que encara són a la presó.

Albiol ha tingut molt clara la resposta pel que fa al partit socialista: “Miquel Iceta si que s’ha plantejat l’indult”, però no la té tan clara pel que fa a la líder de Ciutadans: “Arrimadas canvia d’opinió cada setmana”. D’altra banda el cap de llista popular ha assegurat que l’indult no forma part de les prioritats del seu partit ja que això “no depèn ni de la Generalitat, és competència de l’estat espanyol” i ha afegit que realment li “sap greu que Junqueras i Forn siguin a la presó, tenim una relació cordial però han de ser responsables dels seus actes”.

En la mateixa línia, Albiol ha criticat els partits independentistes dient-los que “no poden seguir creant un clima d'inestabilitat jurídica i econòmica" ja que ell considera que l’hosteleria i el turisme està sortint molt mal parats del procés. També ha subratllat que el govern espanyol no va fer cap decret per facilitar que les empreses marxessin.

Durant l’entrevista també s’ha parlat d’educació, un tema sensible per Albiol que ha exposat que “hi ha una part de l’escola que es dedica a adoctrinar infants”, per això ell proposa augmentar les inspeccions de l’estat espanyol en matèria educativa per evitar “adoctrinament a les aules”. De la mateixa manera s’ha preocupat per algunes assignatures com història i geografia, García Albiol indica que “el contingut d’aquestes assignatures estaria bé que es coordinés des de l’estat espanyol”. En relació a la immersió lingüística ha assenyalat que ja li agrada que n’hi hagi però ha matisat que “potser a Vic els farien falta més hores de castellà a classe”.

Tornant a la fuga d’empreses, el candidat del PP Català ha instat a generar un “clima de tranquil·litat a nivell polític” perquè tornin les empreses i sobretot el turisme. Albiol ha admès que ell no està tancat a una reforma de la Constitució tot i que assegura que per dur a terme les seves promeses electorals “no cal una reforma, però si es vol parlar, parlem-ne”.

Finalment, ha explicat que l’endemà de les eleccions s’aixeca l’article 155 “tant si guanyen els independentistes com els constitucionalistes”, en relació a la intervenció de les finances de la Generalitat no s’ha expressat amb la mateixa contundència: “seria desitjable però sempre que es garanteixi que els recursos de la Generalitat van destinats a pagar serveis normals”.

Xavier García Albiol no ha volgut acabar sense subratllar la seva decepció amb el PSC per donar suport a la moció del ple de l’Ajuntament de Girona per canviar el nom de la plaça de la Constitució per la de plaça de l’1 d’Octubre: “Avui no és el millor dia per confiar en el PSC, em provoca tristesa”, ha conclòs.