El líder del PP català i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha confiat avui que hi hagi una resposta per part de la Justícia a la "xuleria i desafiament" dels regidors de l'Ajuntament de Badalona en obrir el consistori el 12 d'Octubre, una acció que ha titllat de "jaimitada" i "disbarat". 

L'Ajuntament de Badalona ha decidit avui desobeir la resolució d'un jutjat barceloní contra la seva voluntat d'obrir les dependències municipals el dia de la Hispanitat i, després d'estripar la interlocutòria del jutge a la porta de l'edifici municipal, diversos regidors han entrat al consistori per atendre els ciutadans. 

"Em sembla que és previsible. Badalona està governada per la CUP i Podem i aquest tipus de numerets i aquelarres formen part de l'escenificació. No em sorprèn, però em fa força pena per Badalona, que hagi de ser centre d'atenció per aquest tipus d'espectacles que són propis de jaimitades", ha assenyalat Albiol.

"Actuen com si fos l'Oest"

En declaracions a Rac1, Albiol ha titllat de "despropòsit i disbarat" l'acció i ha opinat que aquests "actes de xuleria i desafiament públic han de tenir alguna mena de resposta", encara que "serà el jutge a qui li correspongui prendre algun tipus de mesura si ho considera". "No m'agrada que s'inhabiliti cap polític, però sí que crec que quan algú té una actitud tan desafiadora i xulesca, com els tinents d'alcalde trencant el document davant els mitjans de comunicació, actuant com si fos l'Oest, sí que hi ha d'haver algun tipus de reacció per part de la Justícia, perquè si no acabarem convertint aquest país en una selva", ha advertit.

L'exalcalde de Badalona ha recordat que ell, en els seus anys al capdavant del consistori, va intentar afrontar totes les festes "amb pulcritud absoluta i delicadesa" per "no ferir sentiments". "Jo a les últimes Diades de l'11-S no m'hi sento representat des de fa quatre o cinc anys, perquè s'han convertit en un dia d'exaltació d'una part de la població -ha admès-. Però cada any, quan vaig ser alcalde, feia l'ofrena a la ciutat de Badalona. És el que toca, un govern ha de governar per a tota la ciutat".

Arrimadas acusa d'instrumentalitzar

Per altra banda, la presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, ha acusat el govern de Badalona que voler "instrumentalitzar" l'Ajuntament i ha subratllat que "el que és més greu és pensar-se que l'Ajuntament és seu i intentar assenyalar els funcionaris que han estat d'acord a participar de tot això", tot i que finalment els funcionaris no han anat a treballar aquest 12-O i només els regidors han atès els veïns a les dependències municipals.

"Estan intentant influir en els funcionaris i això és el que no podem permetre", ha afirmat Arrimadas. La líder de C's ha lamentat que hi hagi polítics "que es pensin que estan per sobre la llei" i considera que els funcionaris dels Ajuntaments i també de la resta d'administracions s'han de protegir perquè "no poden estar sotmesos a la pressió política".