El coordinador nacional del PPC, Xavier García Albiol, ha afirmat que l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha fet un "ridícul nacional" amb la proposta d'obrir les dependències municipals el 12 d'octubre i després haver de fer marxa enrere.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Albiol ha considerat que Sabater podia haver-se estalviat "posar en un compromís" els treballadors, tot i que ha asseverat que si s'hagués portat a la pràctica hauria estat un "autèntic fracàs" ja que, segons ell, la mesura no comptava amb gaire seguiment entre els treballadors. 

L'exalcalde de Badalona ha reiterat les seves crítiques a la proposta de l'actual alcaldessa sobre la proposta d'obrir les dependències municipals el Dia de la Hispanitat. Albiol ha dit que a Sabater "li ha sortit malament" la seva aposta per "demostrar la desobediència i la ruptura amb l'Estat espanyol". Per a Albiol, la proposta de Sabater tenia una "intencionalitat clara de simbolitzar el menyspreu cap als símbols del Dia de la Hispanitat" i suposava una "utilització" dels funcionaris.

Per a Albiol, és "lamentable" que es pretengués utilitzar el tercer ajuntament de Catalunya "amb intencions tendencioses" i una "clara voluntat d'enfrontar Catalunya amb la resta d'Espanya". Ha afegit que és també una "ofensa cap al 80% de Badalona que no és independentista".