El diputat del PPC al Parlament Xavier García Albiol ha acusat aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, de ser el "gran responsable" de les pintades aparegudes al seu garatge, perquè "aclama" els "delinqüents" que "es dediquen a pintar llaços grocs a casa d'un rival polític".

En declaracions als periodistes, Albiol ha afirmat que aquestes pintades són "conseqüència de la situació d'absolut descontrol social que s'està vivint a Catalunya", del qual ha responsabilitzat Torra, que, "en lloc d'actuar contra aquests delinqüents, el que fa és aclamar-los i animar-los".

"Aquesta gent que es dedica a amenaçar els qui no pensem com ells es veu totalment protegida pel president de la Generalitat", cosa que, segons Albiol, "els porta a creure's amb impunitat per amenaçar el discrepant". "Ja vam viure lamentablement fa 60 o 70 anys episodis similars a Europa, i va acabar com va acabar", ha advertit, en referència als inicis del nazisme.

Després que l'actual president del PPC, Alejandro Fernández, també hagi denunciat que uns desconeguts han pintat i causat destrosses al seu vehicle particular, estacionat a l'aparcament de casa seva a Tarragona, Albiol ha exigit a Torra que "intenti aplicar una mica de responsabilitat, perquè si acaba passant una cosa més greu el màxim responsable serà ell".

Aquest diumenge, l'exlíder del PP de Catalunya va denunciar a través de Twitter que uns desconeguts havien pintat diversos llaços grocs al garatge de casa seva a Badalona.