El president del PP Català, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dilluns que la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, tan sols ha servit per “pagar les factures” de la moció de censura a l’independentisme.

En aquest sentit ha acusat Pedro Sánchez de “deixar orfes” els catalans no independentistes que “pateixen de manera injustificada el comportament irresponsable” dels governs de Puigdemont i Torra. Per aquest motiu, ha demanat al president espanyol que comparegui al Senat per donar explicacions per no haver sabut frenar “que un president autonòmic li digui a la cara que el seu objectiu és la ruptura d’Espanya”.

Segons Albiol, Sánchez hauria d’haver estat contundent “en la defensa dels catalans que ens sentim espanyols” com ho va ser, ha dit, Mariano Rajoy, que no va fer “cap cessió” a l’independentisme. En aquest sentit, li ha retret que s’hagi compromès a retirar els recursos contra lleis autonòmiques que “es van aprovar expressament per buscar la confrontació amb el govern d’Espanya” i que estigui d’acord a parlar de la possibilitat de “traspassar més competències”.

“No pot ser que Sánchez estigui cedint en tot més enllà del raonable i que la resposta de Torra sigui seguir avançant en la direcció de ruptura”, ha dit Albiol, que ha afirmat que mentre no hi hagi una correcció per part de Torra, aquest tipus de propostes només permeten avançar els independentistes.

Segons Albiol, durant la reunió, Sánchez i Torra “no han estat capaços de presentar cap proposta que no sigui satisfer el govern independentista”. “La conclusió és que avui Sánchez ha abandonat els catalans que ens sentim espanyols” perquè “només li preocupa seguir a La Moncloa al preu que sigui”.