El president del Grup Parlamentari Popular, Xavier García Albiol, ha acusat Artur Mas de "regatejar el valor de la presidència de la Generalitat", amb la seva nova oferta d'una presidència de mig any, evaluable via moció de confiança, per assolir "els seus objectius". També s'ha mostrat convençut que hi haurà acord amb la CUP: "Per tal de ser president, és vostè capaç de posar-se en mans de l'extrema esquerra", ha afegit.

Albiol ha acusat Mas de ser ell qui provoca que el Govern espanyol suspengui l'autonomia de Catalunya "saltant-se la llei per la qual Catalunya té autogovern", i ha volgut fer por sobre no poder garantir polítiques socials, industrials i serveis sanitaris. "Aquí l'únic que ha decidit suspendre l'autonomia és vostè", ha dicho.

El popular s'ha sumat al requeriment d'Arrimadas i ha lamentat que Artur Mas no hagi fet esment a la seva primera intervenció de la suspensió de la resolució independentista que va aprovar dilluns la cambra catalana per part del Tribunal Constitucional dimecres a la tarda.

Albiol, a la seva segona intervenció, ha reivindicat l'Estatut de Catalunya, del qual ha dit que "hem votat tots els catalans", tot afirmant que Mas només fa al·lusió a la Constitució. A més, ha provocat que el diputat Germà Bel demani la paraula per al·lusions tot afirmant que Marta Rovira "pot preguntar a Germà Bel" sobre portes giratòries, per ser "membre del consell assessor d'Endesa". Bel ha respost que "probablement és un dels diputats amb més coneixements energètics de la cambra".