La presidenta del grup de Catalunya en Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha assegurat aquest dissabte que VOX no necessita presentar cap candidat per a les municipals de Barcelona perquè el popular Josep Bou ja representa al partit d'ultradreta. "No és necessari que VOX tingui candidat a Barcelona perquè el senyor Bou n'és el seu candidat", ha afirmat Albiach durant un acte a Badalona en resposta a les declaracions que Bou va realitzar ahir amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Segons el parer d'Albiach, aquestes afirmacions situen als populars "als antípodes del feminisme". Bou va anunciar al gener que el PPC "evidentment" s'"entendrà" amb VOX després de les municipals per formar un govern de forces constitucionalistes, conjunció per a la que també voldria comptar amb el PSC o l'independent Manuel Valls.

"No es pot ser feminista i pactar amb VOX, ni ser feminista i ser amic de l'Ibex 35", ha subratllat Albiach en referència a PP i Ciutadans, qui ha afegit que cap d'aquestes dues formacions defensa les dones, sinó que "les porten cap a la precarietat" amb les seves polítiques. "Ells no estan realment per redistribuir riquesa, per parar desnonaments i posar les tasques d'atencions al centre, per crear una economia veritablement feminista i un món sostenible", ha afegit.

Albiach també ha carregat contra la Generalitat en considerar que no està portant a terme suficients polítiques públiques feministes, com un major finançament a les llars d'infants o a les places de residències públiques. "Feminisme no és només anar a la manifestació, posar-se un llaç en la solapa o fer un minut de silenci, sinó que també són polítiques públiques que posen la lluita contra la desigualtat al centre". El més gran exemple per a Albiach de que el Govern no segueix aquesta línia és que, "des de 2015, no tenim un pla de xoc contra la violència masclista".

La diputada ha participat aquest dissabte en un acte públic a Badalona sobre polítiques feministes al costat de l'eurodiputat i candidat a les eleccions europees de la seva formació, Ernest Urtasun, qui ha volgut destacar el "grandíssim èxit" de les manifestacions del passat divendres, que a Barcelona va sumar 200.000 persones.