"No és un activista, és el president". Així li ho ha etzibat la líder dels comuns, Jéssica Albiach, al president de la Generalitat, Quim Torra, durant el ple de resposta a la sentència que té lloc aquest dijous al Parlament. Albiach ha acusat al president Torra de ser "incoherent" i "irresponsable" i de fer "deixadesa de funcions", davant els aldarulls de les protestes en resposta a la sentència. Per aquest motiu, li ha exigit que faci de president o "plegui".

Amb tot, la cap de files dels comuns ha demanat al president i als partits independentistes que més enllà de manifestar-se busqui "sortides institucionals", però també ha repartit contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que deixi de fer discursos "retrogrades" i "reaccionaris". 

Pel que fa a les càrregues policials, que ha qualificat de "desproporcionades", Albiach ha demanat "responsabilitats" i ha acusat al Govern de falta de "coherència" quan demanen a la gent que es manifesti a l'aeroport del Prat i després "els atonyinen". Tot i això, la líder dels comuns també ha volgut deixar clar que condemnen els "actes vandàlics" de les protestes i ha lamentat que "no aporten res de bo".