Després que el TSJC hagi decidit estimar les mesures cautelaríssimes sol·licitades contra el decret que traslladava les eleccions autonòmiques del 14 de febrer al 30 de maig i, per tant, mantenir-les en la data inicial, la líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha estat de les primeres caps de llista en reaccionar

"Incomprensible decisió del TSJC. El Govern JxCat-ERC no ha fet bé la seva feina però l’ajornament és de sentit comú amb les UCIs col·lapsades i gent que no podrà votar. Des d’En Comú Podem estem preparades per votar quan calgui. Aquestes eleccions seran decisives per a Catalunya i Espanya", ha escrit la líder de Catalunya En Comú Podem a través d'un tuit.

Precisament, Albiach va ser una de les primeres candidates en qüestionar que les eleccions es poguessin celebrar el 14 de febrer. "Em costa imaginar-me anar a unes eleccions amb els hospitals al límit i a punt del col·lapse", va dir. "Vam conèixer que, durant la campanya electoral, ens podríem trobar amb un escenari de 6.000 persones contagiades cada dia, i unes UCI al límit", va afegir.

Aquest posicionament continua contrastant, i molt, amb el del PSC, formació amb la qual compareixien el govern espanyol. Precisament, en declaracions a Aquí Cuní, de Ser Catalunya, Albiach va retreure la manca de sentit del PSC per negar-se a ajornar les eleccions: "Es van equivocar dient que no es podien ajornar i ara ho han reconegut". També va discrepar de la data de l'alternativa plantejada pels socialistes que passava per celebrar els comicis el mes de març: "La gent de salut pública em diu que si anem al maig tenim la primera tongada de gent vacunada i protegida, aquest virus entén de clima i tindrem una millor temperatura que al març".

Així doncs, amb aquesta decisió de la secció 5a del Contenciós Administratiu del TSJC, queda suspès el decret que convoca les eleccions per al 30 de maig i es manté en vigor el que les convoca per al 14 de febrer. Ara bé, en els propers dies el TSJC haurà d'entrar en el fons de la qüestió i prendre una decisió sobre si l'ajornament s'ha fet bé i sobre si la pandèmia obliga a buscar una altra data.