La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha felicitat el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, per haver arribat a un preacord amb el govern espanyol sobre els pressupostos de l'Estat. La felicitació, però, pot ser una mica incòmode pel dirigent republicà.

"M'agrada quan el Gabriel Rufián fa de vuitè diputat d'En Comú Podem al Congrés. Acabar amb el paradís fiscal de Madrid va ser una proposta d'En Comú Podem al Parlament, la vam aprovar i ara Rufián ho negocia a Madrid", ha escrit. "Gràcies per ajudar-nos a millorar aquests pressupostos", ha afegit.

De fet, ha estat el mateix Rufián qui s'ha vantat d'haver acabat "amb el dumping fiscal a Madrid" arran de l'acord. El que diu el pacte és que es crearà un comitè bilateral "per a una reforma fiscal total, justa i progressiva" i un grup de treball específic per a la reforma de l'impost a les grans fortunes.

El 'Sí' dels republicans als pressupostos ha provocat crítiques per part de JxCat. La portaveu al Congrés, Laura Borràs, ha afirmat que "no s'aconsegueix res per a Catalunya negociant allò que ja era nostre".