La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, s'ha mostrat satisfeta amb el fet que aquest dimecres se celebri la primera reunió de la mesa de diàleg entre governs i ho ha definit com l'inici d'una "nova etapa" per sortir del "carreró sense sortida" del conflicte català. També ha volgut avisar, però, que la solució no serà "ràpida ni fàcil" i que totes les parts "hauran de sortir de la zona de confort". Tot i això, ha assegurat que espera que d'aquesta primera reunió en pugui sortir "un calendari".

"El calendari és molt important, aquesta reunió no pot ser un bolet", ha defensat Albiach en una roda de premsa des del Parlament. Per altra banda, sobre la polèmica dels nom que formaran part de la delegació catalana i pel fet que no tots siguin membres de l'executiu, Albiach ha assegurat que es va quedar "sorpresa" però ha apostat per no fer "més soroll" i no posar "excuses" a la negociació. 

Finalment, ha demanat també que el diàleg estigui "per sobre dels interessos electoralistes" i apostat per seguir "treballant" independentment del calendari electoral, malgrat apuntar que possiblement la solució no arribarà fins a la formació del nou Govern de la Generalitat. 

El PSC demana que els problemes interns del Govern "no afectin"

Per altra banda, la diputada del PSC Alícia Romero, també s'ha mostrat "satisfeta" amb que es porti a terme aquesta primera reunió i que "per fi es pugui posar la paraula diàleg al centre". Tot i que també s'ha mostrat sorpresa del fet que el Govern no hagi escollit només consellers per a la taula, ha volgut deixar clar que ho "respecten" i que esperen que hi hagi moltes més reunions per poder anar trobant les solucions. Amb tot, ha defensat que espera que els "problemes" interns de l'executiu català no afectin a la taula.