Falta d'autocrítica i gir cap a Junts x Cat. Aquests són els dos factors que la presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha lamentat del ERC, Oriol Junqueras, durant l'entrevista a TV3.

En roda de premsa des del Parlament, Albiach reprova que Junqueras hagi deixat clar que vol pactar amb JxCat quan és una "fórmula esgotada" i ha alertat a ERC que s'està apropant a JxCat i que llavors "directament s'allunya dels comuns". Pel que fa a la gestió del Govern de la covid-19, Albiach ha denunciat que la seva "incompetència i arrogància" posen en risc la ciutadania i ha exigit a l'executiu català que reconegui que està "desbordat". Segons Albiach, s'estan donant "instruccions contradictòries" i això desorienta la ciutadania.

 

Albiach ha destacat que a Catalunya la covid-19 avança més que a l'estat espanyol i ha retret al Govern que "segueix arribant tard" i donant instruccions "contradictòries". En aquest sentit, ha posat d'exemple que després de recomanar divendres que la població de l'àrea metropolitana no marxés de cap de setmana a les segones residències, el director de la unitat de seguiment de la covid-19, Jacobo Mendioroz, hagi dit que no era cap risc si s'anava amb la família. Es tracta, segons Albiach, d'un "desgavell més" que està "desorientant" la ciutadania.

"Ja no estem al març, quan no coneixíem el virus i va agafar d'imprevist als governs. Ara sabíem que calia estar preparats, que necessitaríem rastrejadors, que havíem de reforçar els inspectors de treball, que calen protocols i que, sobretot, ens havíem d'anticipar al virus", ha defensat.

I és que, segons la presidenta dels comuns al Parlament, després d'escoltar el president de la Generalitat, Quim Torra, dient tot el que s'havia de fer al març, ara que ha de gestionar la crisi "veiem com fracassa". "Què li diria el Torra del març al govern Torra-Aragonès del juliol? Per què ara que ho han d'aplicar no fan res del què deien?", ha preguntat per després concloure que "JxCat i ERC estan més preocupats per les batalles internes que per gestionar la pandèmia.
 

 

"El Govern és un desgavell i una contradicció en si mateix. Li exigim que reconegui que està desbordat. Que accepti l'ajuda que se li està donant i col·labori amb les altres administracions per poder lluitar contra el virus tots plegats", ha insistit.

En aquest context, ha lamentat que Junqueras fos incapaç de fer autocrítica de la gestió de les residències quan el Govern en va fer durant el ple monogràfic. I també ha assenyalat que el líder d'ERC digui que la gestió del Govern està sent extraordinària quan el mateix executiu català, segons Albiach, ha reconegut que ha arribat tard i els ciutadans veuen "que estan fent aigües". Es tracta doncs, d'un discurs que "no s'ajusta a la realitat".