La candidata d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha acusat Junts de "fer-se els progressistes" i "insultar" els comuns per "por a perdre el control del Govern de la Generalitat" durant un acte de campanya a Lloret de Mar (La Selva)

La candidata ha fet referència al partit de Laura Borràs dient que "venen els de sempre, es posen una jaqueta de cuir per fer-se els progressistes". "Venen a insultar-nos per por a perdre el control del Govern de la Generalitat", ha afegit. 

Albiach també ha fet una crida a aconseguir un govern d'esquerres com el de l'Estat o l'Ajuntament de Barcelona i ha remarcat que "no és un caprici sinó una necessitat". A més, ha reivindicat un executiu "al servei dels de baix" i no "dels privilegis dels de sempre".

D'altra banda, ha fet referència a uns "insults" que assegura haver rebut els darrers dies a les xarxes socials, on se la titlla de "caixera de supermercat, poligonera i senyora de la neteja"". "Jo responc orgullosa: no ofèn qui vol, sinó qui pot; em menyspreen des d'un classisme ranci que fa fàstic", ha retret.

Segons ella, els insults venen perquè diu "veritats incòmodes" i ha defensat que precisament les feines per les quals la insulten són "essencials" i "sostenen la vida". "És un motiu d'orgull que m'ho diguin: davant el seu classisme ranci, l'orgull de la gent treballadora i la dignitat. Visca les Kellys, les senyores de la neteja, les poligoneres i les caixeres, entre totes aixequem el Govern de la Generalitat al seu servei", ha sentenciat.

Per la seva banda, la candidata dels comuns per Girona, Rosa Lluch, ha garantit que cada vot a En Comú Podem a la demarcació "allunya més la ultradreta" d'obtenir representació al Parlament al territori. 

Lluch ha assegurat que un vot als comuns representa "un vot menys a Vox". "Cada vot a En Comú Podem suma per un govern progressista i d'esquerres, i resta als governs que hi ha hagut fins ara", ha afegit. La candidata ha apuntat que els comuns són "l'única garantia de diàleg" i ha advertit que sense ells al Govern "no hi haurà taula de diàleg". "Alguns no volen parlar, volen seguir imposant les vies unilaterals que ens porten a la situació de no diàleg on som ara", ha criticat.

Lluch també ha denunciat que algunes formacions busquin "diferències" entre els catalans i els classifiquin en "categories". "No ens poseu etiquetes, tots som catalans i tots tenim dret a ser-ho", ha advertit la candidata, que ha afegit que "el temps de les categories i de la puresa dels ciutadans hauria d'haver quedat eliminat".

Ayuso "juga amb la salut" per fer campanya

La portaveu d'Unidas Podemos a l'Assemblea de Madrid, Isa Serra, també ha participat en l'acte dels comuns a Lloret de Mar i els ha postulat com "la garantia" que es pugui "avançar" tant a Catalunya com a l'Estat espanyol.

La portaveu també ha parlat de la visita a Catalunya de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, on va assegurar que és "un delicte" tancar els bars amb "el clima" que té Catalunya. "No fa altra cosa que jugar amb la salut de la gent", ha denunciat Serra.

 

Imatge principal, Jéssica Albiach a l'acte de Lloret de Mar / ACN